Anna Hagvärn » Fotograf & skribent med bas i Stockholm - bröllop, porträtt, reportage och mycket mer!

Masthead header

Bröllopsfotografering

Att fotografera bröllop är bland det roligaste jag vet. Hur skulle man någonsin kunna tröttna på att få vara med och uppleva spänningen, glädjen och kärleken som en bröllopsdag präglas av! Jag känner att jag har nytta av min bakgrund som pressfotograf – där kastas man ofta ut på ett uppdrag utan tid att förbereda sig och tvingas göra sitt allra bästa i stunden utifrån förutsättningarna. Ibland är det just så på en bröllopsfotografering också. Det börjar regna, barn börjar gråta, någon snubblar över blombuketten, släktingar smyger omkring i bakgrunden… Snabbt måste jag lösa situationen – och få till bästa möjliga bilder. Det är ofta en utmaning, men en rolig sådan. Och ibland har man förstås gott om tid till att arrangera fina bilder och fotografera i lugn och ro. Viktigast i slutändan är förstås bilderna – men det är också viktigt för mig att fotograferingen blir en rolig och minnesvärd upplevelse för er.

Vi lägger upp dagen utifrån era planer och önskemål – alla följer såklart inte samma mönster som jag har beskrivit nedan, men här finns några baspaket att utgå ifrån:

Porträttfotografering

Ungefär en timmes porträttfotografering i anslutning till vigseln.

Halvdag – Porträtt, vigsel och mingel

Porträttfotografering innan eller efter vigseln, foton från vigselceremonin samt mingel- och gruppbilder på brudparet tillsammans med era gäster.

Heldag – förberedelser, porträtt, vigsel, mingel och fest

Från de pirriga pyssliga förberedelserna på den stora dagens morgon till tal, spex och dans under festen på kvällen – jag följer er hela dagen.

Inför bröllopsdagen  Vi ses eller hörs och pratar ihop oss om era tankar och idéer. Vi pratar om dagsplanen och brainstormar lämpliga platser att fotografera på. Om möjligt så besöker jag sedan dessa platser i förväg. Vad gör vi om det regnar? Hur lång tid har vi på oss? Vad tänker ni er för typ av bröllopsbilder, lugna och harmoniska eller gott om spex och glada miner? Det är några av sakerna som är bra att fundera över inför den stora dagen.

Övriga villkor och information  Kontakta mig för priser! Min prislista baseras på tiden som uppdraget kräver och eventuella specialönskemål. Reseersättning kan tillkomma om jag behöver resa långt ifrån Stockholm. Jag levererar bilderna inom tre veckor efter fototillfället, men några förhandstittsbilder så snabbt jag kan redan inom några dagar. Ni betalar via faktura, som skickas tillsammans med bilderna. (Om ni har fått fotograferingen i present berättar ni bara vart jag ska skicka fakturan istället.) Som fotograf äger jag rättigheterna till bilderna och har rätt att använda dem i min marknadsföring, men jag gör inte det utan att kolla med er först. När ni har sett bilderna i slutskedet får ni ta ställning till om ni till exempel vill synas här på hemsidan. Jag redigerar alla bilder i klassisk, dokumentär stil, kanske med vissa anpassningar till vad jag tycker passar särskilda miljöer (till exempel mer eller mindre tryck i färgerna) men om ni önskar en annan stil på bildredigeringen av vissa eller alla bilder – vintage, svartvitt etc – går det bra mot en extra kostnad.

E n g l i s h