Anna Hagvärn » Fotograf & skribent med bas i Stockholm - bröllop, porträtt, reportage och mycket mer!

Masthead header

Gästlärare på marknadsföringskurs

Förra veckan tillbringade jag på Tornedalens folkhögskola i Övertorneå som ligger på gränsen mot Finland. Det var dock inte första gången jag var där, det kändes snarare som att komma hem litegrann. Jag hamnade där för första gången för många år sedan  för att gå en ettårig linje med fokus på södra Afrika. Många tyckte det var lustigt att jag åkte så långt norrut för att sedan åka söderut (vi hade ett utbyte med två skolor i Tanzania). Jag trivdes kanon och det blev ett fantastiskt roligt år då jag fick vänner för livet och ett starkt band till Norrbotten.

 

Nu kom jag tillbaka till skolan som gästlärare under en marknadsföringskurs! Skolan har två guideutbildningar; naturguide och fiskeguide, som i framtiden ska kunna leda till anställning i turismföretag eller att driva eget företag i branschen.

 

I en vecka skulle nu de blivande fiskeguiderna få lära sig hur de kan marknadsföra sig själva i text och bild. Vi hann med en hel del under veckan:

 

- grundkurs i digitalfotografering

- grundkurs i bildbehandling och anpassning för slutprodukten; att jobba med bilder för webb och för tryck

- om att samarbeta med fotograf eller köpa bilder från bildbyrå

- att skriva om sig själv och sin verksamhet, att skriva för målgrupp, olika uttryckssätt och kanaler, att skriva för webb, bloggandets möjligheter och språktips

- grunderna i layout

- praktiska övningar ute i fält med systemkameror och framför datorn i Photoshop

 

Vi var ute och fotograferade så att gruppen fick bekanta sig med kamera och inställningar och öva på det vi gått igenom i klassrummet. Men vi hann vara ute och pimpla i vårsolen på älven lite också. Kort sagt en väldigt givande och rolig vecka som jag gärna skulle göra om!

 

Din e-post visas eller sparas aldrig. Obligatoriska fält är markerade *

*

*

E n g l i s h