Anna Hagvärn » Fotograf & skribent med bas i Stockholm - bröllop, porträtt, reportage och mycket mer!

Masthead header

Svenska västkusten eller afrikanska savannen?

Medan jag körde bil runt södra Sverige för Expressens räkning förra sommaren var jag på väg söderut längs västkusten när en tanke plötsligt slog mig som gjorde mig full i skratt. Miljön jag såg genom bilfönstret påminde faktiskt mycket om Afrika! Kossorna stod och hängde i vattenbrynet likt flamingos i Ngorongoro-kratern och de mjuka bergskullarna hade många likheter med Sydafrikas runda klippblocksformationer. Jag hade knappt blivit förvånad om en leopard kikat fram mellan stenarna. Tror ni mig inte? Här får ni se.

Ngorongoro, Tanzania, 2004

Någonstans på västkusten, Sverige, 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kruger nationalpark, Sydafrika, 2007

Någonstans på västkusten, Sverige, 2011

 

Din e-post visas eller sparas aldrig. Obligatoriska fält är markerade *

*

*

E n g l i s h